Thursday, July 15, 2010

Prolog: Pencarian

Siapa aku?
Apa mahuku?
Mana destinasiku?
27 tahun aku kembara hayat ini dan sepanjang itu aku masih belum kenal siapa aku.Masih teraba-raba dalam gelap mencari sekelumit cahaya.Terlantar sendirian dalam kotak putih beralaskan ranjang bujang dan bantal kusam.Bertemankan kalimantang yang putih benderang tapi aku masih dalam kegelapan.

Angin kipas perlahan-lahan menderu ke tubuhku yang sekeping ini.Merengkok kedinginan kerana ditambah hawa hujan malam yang semakin lebat.Tiada tanda bakal berhenti.Dalam kesejukan itu benakku telah jauh menerawang meninggalkan tubuh ini.Fikiranku berputar ligat cuba menyelongkar jawapan dalam hutan mindaku yang serabut kusut.Makin kusut.Makin serabut.Makin celaru.Makin bingung.Ya!Aku bingung.Mengapa persoalan yang begitu mudah tak dapat aku rungkaikan?

P/s: Ni prolog sebuah cerita yang aku sedang usahakan bermati-matian.Tgh pikir nak bukukan ke nak post kat blog je...public opinion please...

4 comments:

  1. interesting. mana the rest?
    selamat hari raya momo. maaf zahir batin.

    ReplyDelete
  2. post kat blog sudah beb. menarik ni

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete